Демчишин розказав, скільки газу Україна куплятиме в Росії

Демчишин розказав, скільки газу Україна куплятиме в Росії

Укрінформ
Україна визначатиме обсяги імпорту газу залежно від споживання і обиратиме постачальника залежно від цінової політики. 

Водночас, Україна купуватиме в Росії не більше 50% від загальної кількості поставок.

Про це на прес-конференції у Міненерговугілля сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України  Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки що Україна отримує газ від Росії та Європи у пропорції 30/70. Залежно від цінової політики, ця пропорція може бути змінена на користь Росії. Однак поставки від Газпрому не перевищуватимуть 50% у загальній структурі імпорту», - повідомив Демчишин.

Наразі, за його словами, Україна очікує на кошти ЄБРР, які будуть спрямовані на оплату реверсних поставок «блакитного палива».

«За реверсним напрямком ми отримуємо невеликий об'єм. Як тільки кошти від ЄБРР будуть надані Нафтогазу, він буде їх використовувати. Я думаю, угода (щодо отримання кредитних коштів від ЄБРР на суму 300 млн дол. - Ред.) буде підписана сьогодні-завтра», - додав міністр.

У Росії, за словами Демчишина, Україна планує закупити 2,2 млрд кубометрів газу, причому зробити це планує у максимально стислі терміни.

«Закупити із Росії 2,2 млрд кубометрів газу ми плануємо максимально швидко, щоденно отримуємо 110-115 млн кубометрів. Скільки будемо закачувати, залежатиме від споживання. На даний момент споживання йде трошки вище, ніж план. З іншого боку, у сховищах газу вже більше, ніж було торік», - розповів Демчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-