Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну - Меркель

Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну - Меркель

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявляє про готовність німецького бізнесу інвестувати в Україну за умови реалізації реформ, обмеження впливу олігархів та успіхів у боротьбі з корупцією.

Про це глава уряду заявила у своєму традиційно суботньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Керівну роль олігархів треба змінити. Людям необхідна прозорість, з корупцією треба боротися. Це важливі умови для інвесторів", - заявила Меркель напередодні запланованого на п'ятницю, 23 жовтня, візиту в Берлін Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і двосторонньої інвестиційно-економічній конференції.

Меркель висловила надію на успіх конференції, що планувалася давно, оскільки "Україна пройшла мужній шлях" у напрямку зближення з ЄС. Тепер, на її переконання, після стількох зусиль маэ прийти успіх у відновленні економіки країни.

"І все це на тлі анексії Криму і вкрай крихкої ситації в регіонах Донецької та Луганської областей, де сепаратисти за російської підтримки, так би мовити, зайняли землю і куди Україні дуже складно отримати доступ", - наголосила федеральний канцлер.

Все це робить економічні завдання дуже складними, Меркель визнала, уточнивши, що дуже сподівається, що майбутня конференція дійсно допоможе Україні. При цьому вона згадала 500 млн євро, обіцяні Україні, перерахувала ряд областей, де йде співпраця: енергетику, сільське господарство, машинобудування, хімічну промисловість. Також канцлер згадала підтримку Німеччиною біженців в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-