У ДФС роз'яснили, як подавати звітність після проблем із M.E.Doc

У ДФС роз'яснили, як подавати звітність після проблем із M.E.Doc

Укрінформ
Платники можуть користуватися електронним кабінетом платника для формування та подання звітності, і всі, хто користувались ним, свої дані зберегли.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ДФС з посиланням на в.о. голови ДФС Мирослава Продана.

«Тут, принаймні, все захищене, і всі, хто користувались ним, свої дані зберегли», - зазначив Продан.

Він також поділився планами ДФС щодо виведення в електронний формат усіх адміністративних, консультативних, будь-яких інших послуг, які надає ДФС платникам податків, та впровадження електронного обміну інформацією з центральними органами влади, правоохоронними органами.

За словами Продана, це, в принципі, зменшить корупційні прояви, оскільки фізично платник та інспектор не матимуть ніякого контакту.

«Останнім часом ми запровадили можливість отримання електронної довідки про відсутність заборгованості, яка потрібна для участі суб'єктів у тендерних процедурах. Її отримання раніше вважалося проблемною, я б навіть сказав закорумпованою, оскільки у посадової особи ДФС є 10 днів на видачу цієї довідки, а, як правило, вона потрібна на завтра чи післязавтра», - зазначив Продан.

Читайте також: Власники ключів ЕЦП підозрюють, що податкова «заморозила» роботу з M.E.Doc

За його словами, ще до кінця року ДФС планує забезпечити повноцінне функціонування електронного кабінету щодо можливості сплати податків юридичними особами. Сьогодні вони можуть тільки здавати звіт в електронному вигляді і фактично отримувати всі довідки.

Продан зазначив, що сьогодні в електронному кабінеті платника зареєстровано понад 8 мільйонів користувачів з більш як 70 країн світу.

Як повідомлялося, Департамент кіберполіції наполегливо рекомендує усім користувачам на час проведення слідчих дій припинити використовувати програмне забезпечення “M.E.Doc” та відключити комп'ютери, на яких воно встановлено, від мережі. Також необхідно змінити свої паролі та електронні цифрові підписи у зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані.

Зараз українська компанія з податкового програмного забезпечення "M.E.Doc" знаходиться під слідством через звинувачення у появі глобальної кібератаки. Департамент кіберполіції Національної поліції заявив, що розробники "M.E.Doc" знали про проблеми з безпекою задовго до хакерської атаки, але заходів вжито не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-