Збалансувати Пенсійний фонд реально за 7 років, але є умова - Мінфін

Збалансувати Пенсійний фонд реально за 7 років, але є умова - Мінфін

Укрінформ
Збалансувати бюджет Пенсійного фонду цілком реально за 7 років, якщо Верховна Рада України найближчим часом ухвалить законопроекти, які дозволять провести пенсійну реформу в державі.

Про це сказала перший заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми ухвалимо ту реформу, яку уряд уже направив на розгляд Верховної Ради і просить депутатів підтримати її, яку ми розробили разом із міжнародними партнерами, то це нам дозволить у довгостроковій перспективі за 7 років збалансувати Пенсійний фонд. І це буде плюс для бюджету, і підняти пенсії для 9 мільйонів пенсіонерів зможемо уже в жовтні», - сказала Маркарова.

Вона нагадала, що нині дефіцит Пенсійного фонду України становить 141 млрд грн. «Тобто, це «дірка», яка з одного боку є загрозою для бюджету, а з іншого - не дає можливості виплатити гідні пенсії нашим громадянам. Відповідно, коли ми дивимося на макрорівні, то кошти на це витрачаються великі, а коли дивимося на рівні конкретної людини - пенсії у нас мізерні», - зазначила Маркарова.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов підкреслив, що зараз уряд намагається пройти перший склад етап у цій сфері - «очистити ті завали, які є, і побудувати справжній фундамент для пенсійної реформи». Він наголосив, що пакет законів дозволить осучаснити пенсії, зробити таку систему, яка дозволить у середньостроковій перспективі прийти до балансу в ПФУ та перетворити його із джерела проблем для економіки на джерело накопичень та інвестицій.

«Ми просимо усіх політиків підтримати даний пакет законів, що лежить в ВРУ. Це питання не політики, не уподобань, а це питання соціального захисту громадян і вищої справедливості, питання справді міцного фундаменту, підгрунтя для досягнення економічного зростання", - підкреслив Нефьодов.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Кабінет міністрів України на своєму засідання погодив пакет законів про пенсійну реформу та передав його на розгляд Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-