Климпуш-Цинцадзе: Експорт агропродукції в Європу зріс на 18%, в Африку – на 80%

Климпуш-Цинцадзе: Експорт агропродукції в Європу зріс на 18%, в Африку – на 80%

Укрінформ
У минулому році експорт української сільськогосподарської продукції в Європу зріс на 18 відсотків, а до країн Африки – на 80.

Про це сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час відкриття на Миколаївщині сучасного перевантажувального терміналу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У світі є попит на українську продукцію АПК. У минулому році експорт нашої сільськогосподарської продукції в Європу зріс на 18 відсотків, а до країн Африки – на 80 відсотків. Це говорить про те, що світ перед нами. Головне, щоб були сили, бажання, довіра інвесторів, щоб ми ставали міцнішими і впевненішими в кожному майбутньому дні», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, щоб бути конкурентними в світі, нам потрібно не лише вирощувати продукцію, а й мати можливість зберігати її на високому рівні. Саме це дозволяє зробити сучасний елеватор, введений в дію на Миколаївщині, який побудований у відповідності до екологічних стандартів з використанням енергоефективних технологій.

Як уже повідомляв Укрінформ, 22 червня Іванна Климпуш-Цинцадзе відкрила перевантажувальний комплекс ТОВ «Баловнянська виробнича база» потужністю 100 тисяч тонн у Новоодеському районі Миколаївщини. Інвестори вклали в нього 488 мільйонів гривень. На підприємстві створено 220 нових робочих місць з середньою зарплатою 10 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-