Черкаський “Азот” поновив роботу після тримісячного простою

Черкаський “Азот” поновив роботу після тримісячного простою

Укрінформ
Черкаське ПАТ «Азот», що входить до групи OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа), поновлює роботу після тримісячного простою.

Про це повідомляється на сторінці Group DF у Facebook.

"Нам поновили постачання газу й уже вироблено перші 3300 тонн аміачної селітри. Після вимушеного більш ніж тримісячного простою першим до пускових операцій приступив цех А-3 з виробництва аміаку. Зараз його обидві технологічні нитки навантажені на 90% проектної потужності. Наступним кроком стали пуски цехів: М-5 з виробництва слабкої азотної кислоти  та М-9 з виробництва аміачної селітри. Поки що обидва цехи (М-5 і М-9) працюють на 50% проектної потужності", - заявив голова правління Черкаського “Азоту” Віталій Скляров.

За його словами, нині тривають пускові операції в цеху М-2 з виробництва карбаміду, а також готуються до пуску цехи з виробітку аміаку А-5 та карбаміду М-6. Поновити роботу усіх цехів і навантажити виробничі потужності на 100% планується до кінця тижня.

Як відомо, з 7 березня 2017 року на три азотні підприємства з виробництва мінеральних добрив групи OSTCHEM: Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєверодонецький «Азот», було припинено постачання газу. Майже три місяці заводи простоювали через відсутність газу та не виробляли продукцію.

Аміак є базовою сировиною для виробництва азотних мінеральних добрив, а сировиною для вироблення аміаку є природний газ

Український ринок споживає близько 1,2 млн тонн азотних добрив. Нинішні виробничі потужності групи OSTCHEM становлять близько 350 тис. тонн добрив/місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-