Форму управління Одеським НПЗ визначатиме уряд - прокурор

Форму управління Одеським НПЗ визначатиме уряд - прокурор

Укрінформ
При реєстрації прав на цілісний майновий комплекс ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", що за вироком суду перейшов у власність держави, Кабінету міністрів належить ухвалити постанову про форму управління цим майном.

Про це заявив на брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом цілісний майновий комплекс ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" буде зареєстрований за Кабміном України. Саме він визначить, якою має бути форма найбільш ефективного управління цим комплексом. Можливо, буде прийнято рішення про приватизацію або передано в управління державним відомствам", - сказав Жученко.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про перспективи судових позовів з боку кіпрських офшорних компаній до ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", прокурор сказав, що в судах був спір про кооперативні права. 

"Однак під час досудового розслідування ми встановили, що ці компанії, які позиваються до ОНПЗ, яким володів Сергій Курченко, так само належать йому. Якщо вони захочуть продовжувати судову тяжбу, то стикнуться з тим, що їхні корпоративні права не будуть підкріплені майном", - заявив облпрокурор.

Він підкреслив, що саме майно "Курченко використовував як знаряддя для вчинення злочинів, спрямованих на розграбування Української держави, тому воно й повернуто судом державі".

Як повідомлялося, 18 серпня 2016 року колегія Господарського суду Одеської області ухвалила рішення задовольнити позовні заяви до ПАТ "Одеський НПЗ" з боку низки компаній-кредиторів. Зокрема, суд задовольнив клопотання юридичних осіб, що звернулися з фінансовими претензіями, і ухвалив рішення внести до реєстру кредиторів ПАТ "Одеський НПЗ" російський "ВТБ банк", кіпрські компанії Empson Limited і Phonrun operation limited та інші, що заявили про непогашений більш як 14-мільярдний борг підприємства.

Сьогодні стало відомо про вирок Суворовського райсуду Одеси щодо спецконфіскації цілісного майнового комплексу ПАТ "Одеський нафтопереробний завод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-