Мінфін включив до Бюджетної резолюції системний аналіз ризиків

Мінфін включив до Бюджетної резолюції системний аналіз ризиків

Укрінформ
У Міністерстві фінансів включили до Бюджетної резолюції системний аналіз ризиків, які були ідентифіковані як такі, що можуть впливати на економіку країни.

Про це під час прес-конференції щодо схвалення Бюджетної резолюції сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще одна відмінність, і що особливо наразі надзвичайно актуально, коли ситуація на зовнішніх ринках постійно змінюється і нам необхідно дуже уважно ставитись до ризиків, так це те, що ми на системному рівні включаємо в Бюджетну резолюцію, а потім включимо і до бюджету, системний аналіз ризиків, які ми ідентифікували як такі, що можуть впливати на економіку країни", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що ці ризики можуть бути пов'язані з борговим навантаженням, а також з державними компаніями. 

"Разом з бюджетом буде подаватись два документи - стратегія управління боргом та звіт про фіскальні ризики", - відзначив Данилюк.

Він також додав, що Бюджетна резолюція враховує всі ключові реформи, які уряд визначив пріоритетними. Серед них - і боргова політика, і охорона здоров'я, і пенсійна та земельна реформи, і підтримка АПК, і оборона та безпека, і стабільний розвиток інфраструктури, і децентралізація, і подальше підвищення соціальних стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-