Пенсійна реформа має орієнтуватися на майбутніх пенсіонерів - Устенко

Пенсійна реформа має орієнтуватися на майбутніх пенсіонерів - Устенко

Укрінформ
Пенсійна реформа запроваджується не для тих громадян, які вже перебувають на пенсії, а для тих, хто на неї вийде в майбутньому і саме на них вона має бути орієнтована.

Про це розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції 12 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пенсійна реформа перед усім розрахована не на тих, хто вже знаходиться на пенсії. Для них пенсійна реформа важлива лише з однієї точки зору - щоб їм продовжували в принципі виплачувати пенсії, і в ідеалі, щоб вони індексувались мінімум на рівень інфляції. Пенсійна реформа розрахована на всіх інших, тому що всі інші, хто в кінці-кінців мають вийти на пенсію ризикують взагалі нічого не отримувати", - заявив Устенко.

На його думку, Уряд має залучитися підтримкою не пенсіонерів, а тих людей, які наразі працюють і які в майбутньому в Україні будуть виходити на пенсію.

Устенко вважає, що запропонована Урядом концепція пенсійної реформи не сприятиме зменшенню дефіциту пенсійного фонду. Експерт наголосив, що за вимогою МВФ Україна має звести дефіцит пенсійного фонду до нуля на стільки це буде можливо до 2020 року. 

Як повідомлялось раніше, у 2016 році дефіцит пенсійного фонду в Україні становив 6,4% від ВВП. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-