Середня заробітна плата до кінця року перевищить 7 тисяч - Гройсман

Середня заробітна плата до кінця року перевищить 7 тисяч - Гройсман

Укрінформ
Середня заробітна плата по країні до кінця року перевищить 7 тис. гривень, а наступного  зросте й мінімальна заробітна плата.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

"Середня заробітна плата по країні до кінця року перевищить 7 тис. гривень, мінімальна заробітна плата – 3200 грн. Але наступного року мінімальна заробітна плата зросте. Ми все будемо робити для того, щоб економічний ріст приводив до збільшення доходів громадян", – зазначив Гройсман.

При цьому він підкреслив, що ключовою передумовою росту стане стимулювання створення нових робочих місць через розгортання масштабних інфраструктурних проектів, підтримку промисловості та збільшення можливостей регіонів. Глава уряду нагадав, що програми підтримки вже працюють в агросекторі, фармакології, машинобудуванні, а найближчим часом уряд представить проект закону, який дозволить провести швидку модернізацію та переоснащення підприємств. Йдеться про 36-місячну розстрочку по сплаті ПВД при імпорті обладнання, яке не має аналогів в Україні. 

"Це нові технології, виробництва в країні і підтримка реального сектору економіки. А що заробить економіка, будемо реінвестувати у життя людей. Наш пріоритет – розвивати економіку і, як результат, віддавати людям належне через зарплати і пенсії", – підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-