Нафтогаз відмовляється їхати до Москви на переговори з Газпромом

Нафтогаз відмовляється їхати до Москви на переговори з Газпромом

Укрінформ
Для Нафтогазу Російська Федерація є неприйнятною країною для проведення перемовин з Газпромом.

Про це повідомляє у четвер прес-служба Нафтогазу.

Нафтогаз підкреслює, що такої позиції «незмінно дотримується з 2014 року, як у листуваннях, так і під час офіційних зустрічей із представниками російської компанії».

Разом з цим, зауважують у компанії, Нафтогаз неодноразово підтверджував свою готовність провести перемовини в Брюсселі або в іншому місті ЄС.

Раніше заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв на прес-конференції в Москві заявив, що «Росія може зберегти «деякі обсяги» транзиту газу через територію України після 2019 року». Про це повідомили «Экономические известия».

«Ми готові вступити в переговори. Запрошуємо наших українських колег приїхати до нас. Оскільки вони надають послуги, в цьому немає нічого зловмисного - приїхати до нас», - сказав він.

Як водиться у взаеминих Газпрому з Нафтогазом, до «пряника» додається «батіг». Медведєв уточнив: «Те, що певні обсяги можуть залишитися для транзиту через Україну - це так. Але масштаб цих обсягів буде залежати, в тому числі від умов, які можуть бути запропоновані й узгоджені українською стороною».

Як відомо, Нафтогаз 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу за позовом проти "Газпрому" щодо контракту від 2009 року на постачання газу. Зокрема, Трибунал задовольнив вимогу Нафтогазу про перегляд ціни на газ з урахуванням ринкових умов; повністю відхилив вимоги Газпрому щодо принципу "бери або плати", а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що НАК «Нафтогаз України» цього року очікує також завершення транзитної справи. «Сподіваємося, що ми зможемо довести свою правоту і це дозволить нам остаточно поставити крапку в питанні приведення відносин між «Нафтогазом» та «Газпромом» до ринкових, справедливих і прозорих», - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-