Скандальна «Енергомережа» може стати банкрутом

Скандальна «Енергомережа» може стати банкрутом

Укрінформ
Проти ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» може бути порушено справу про банкрутство.

За даними "Економічної правди", відповідне питання буде розглядатися Господарським судом Києва 7 червня - на цей день призначено підготовче засідання суду.

"Автор заяви про порушення справи про банкрутство - ПАТ «Одеська ТЕЦ», якому відповідач винен 28 млн грн. Ці гроші були перераховані станцією в якості передоплати за газ, який «Енергомережа» зобов’язалася поставити ТЕЦ в рамках підписаного між ними договору №97 від 2 березня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Загальний бюджет цього контракту – 99,99 млн грн, в рахунок яких «Енергомережа» повинна була протягом 2016 року поставити станції 13,5 млн кубометрів (7380 грн/1 тис. кубів).

«Енергомережа» здобула популярність на ринку у 2014 році, коли проводила агресивну дисконтну скупку кредиторських зобов’язань промислових підприємств перед місцевими енергодистрибуційними компаніями. За півтора року роботи «Енергомережа» вивела з «Запоріжжя-», «Харків-» і «Черкасиобленерго» до 2 млрд грн.

Формальним власником ПАТ «Холдингова компанія »Енергомережа» числиться київський бізнесмен Дмитро Крючков. Його кураторами вважаються власники ФК «Динамо» (Київ) Григорій та Ігор Суркіси.

Нагадаємо: раніше Крючков, який сам знаходиться в розшуку Інтерполу, заявив про плани компанії «Енергомережа» брати участь в приватизації державного ПАТ «Центренерго».

Фото: soloway.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-