НБУ зберіг 50-відсотковий норматив обов'язкового продажу валютного виторгу

НБУ зберіг 50-відсотковий норматив обов'язкового продажу валютного виторгу

Укрінформ
Національний банк України вирішив продовжити дію вимоги про обов’язковий продаж надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юридичних осіб на рівні 50%.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"На початку квітня поточного року Національний банк пом’якшив цю вимогу з 65% до 50% для сприяння експортній діяльності українських підприємств, які мають потребу в імпорті для виробництва продукції, що згодом продається за кордон. Оскільки дана вимога, встановлена пунктом 2 постанови правління НБУ № 410 від 13 грудня 2016 року, діє до 15 червня поточного року включно, Національний банк запровадив її окремою постановою правління НБУ № 45 "Про запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень" від 30 травня 2017 року. Ця вимога набуде чинності з 16 червня та діятиме до 13 грудня 2017 року включно", - зазначили в прес-службі.

В НБУ підкреслили, що подальша лібералізація валютного регулювання здійснюватиметься за наявності сприятливих макрофінансових передумов та у відповідності до Концепції нового валютного регулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-