Нацбанк зняв обмеження для фізосіб на переказ коштів за межі України

Нацбанк зняв обмеження для фізосіб на переказ коштів за межі України

Укрінформ
Національний банк України зняв обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторговельних операцій у рамках лібералізації валютного регулювання.

Про це повідомляє прес-служба регулятора. 

"По-перше, скасовується заборона на купівлю іноземної валюти у разі наявності у клієнта власних коштів на рахунках у сумі, що перевищує 100 тис. доларів США в еквіваленті. Раніше, за умови перевищення вказаної суми, клієнт мав виконувати зобов’язання за рахунок власної іноземної валюти. По-друге, знімаються обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторговельних операцій. Раніше вони були обмежені сумою не більше 150 тис. грн на місяць (за винятком деяких випадків)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, банкам буде дозволено здійснювати операції з обміну іноземної валюти без обмежень щодо групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів як на міжбанківському, так і на міжнародному валютному ринку. Досі операції з обміну здійснювалися виключно в межах однієї групи Класифікатора, за винятком операцій, які здійснюються: на міжбанківському та міжнародних валютних ринках для виконання зобов’язань за імпортними договорами, а також на міжнародних валютних ринках з купівлі іноземної валюти 1-ї групи Класифікатора за іноземну валюту інших груп. 

Зазначається, що скасування обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторговельних операцій набуває чинності 12 червня, а решта зазначених змін - з 31 травня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-