Гроші за невикористану частину субсидій можуть отримати понад мільйон родин - Розенко

Гроші за невикористану частину субсидій можуть отримати понад мільйон родин - Розенко

Укрінформ
За попередніми підрахунками, компенсацію за невикористану частину субсидій можуть отримати 1-1,2 млн українських домогосподарств.

Про це журналістам заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Espreso.TV.

"Зараз триває звірка. Зараз буквально місцеві органи влади накопичують всю інформацію про ту кількість осіб, які можуть претендувати. Ось зараз якраз, в ці дні", - наголосив він.

Також він нагадав, що претенденти на отримання монетизації мають до 1 червня надати свої документи в управління соціального захисту.

Виплата коштів здійснюватиметься протягом літа. "До 1 вересня, як уряд це і обіцяв, всі громадяни України, які мають на це право, отримають відповідні компенсації", - заявив Розенко.

Як відомо, уряд на засіданні 26 квітня ухвалив рішення про початок монетизації субсидій. За словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це рішення стосуватиметься 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів газу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-