Усіх проблем пенсіонерів однією лише реформою не вирішити - Данилишин

Усіх проблем пенсіонерів однією лише реформою не вирішити - Данилишин

Укрінформ
Пенсійна реформа є дуже важливою, але не єдиною умовою для поліпшення ситуації з пенсійним забезпеченням старшого покоління.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

«Всерйоз очікувати на вирішення проблем пенсіонерів за рахунок лише пенсійної реформи - утопія. Особисто я переконаний, що пенсійна реформа є дуже важливою, але не єдиною умовою для поліпшення ситуації з пенсійним забезпеченням старшого покоління», - сказав Данилишин.

За його словами, тільки міцна економіка є надійним підгрунтям підвищення добробуту населення, у тому числі пенсіонерів. Має застосовуватися комплексний підхід, слід забезпечити стійке і стабільне зростання економіки, максимально детінізувати економічні відносини, створювати достойні робочі місця, проводити активну демографічну та сімейну політику тощо.

«Наша пенсійна система перебуває у критичному стані і потребує кардинального реформування. І українські, і світові економісти одностайні у цьому висновку. Я також вітаю наміри уряду зробити національну пенсійну систему, з одного боку, адекватною сучасним викликам (геополітичним, демографічним, економічним, фінансовим), а з іншого - стабільно фінансово стійкою. До речі, у розвинених країнах кошти пенсійних фондів є чи не найбільш надійною довгостроковою основою фінансових ресурсів банків. Але нам до цього ще далеко. Бо дефіцит Пенсійного фонду України у 2016 році перевищив 141 млрд грн, а система недержавних пенсійних фондів не розвивається», - додав Данилишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-