Уряд розробив пріоритетні закони з євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Уряд розробив пріоритетні закони з євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Урядові інституції розробили перелік пріоритетних законів у сфері євроінтеграції, які вже перебувають на розгляді парламенту, та провели їх фахову експертизу.  

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виконання Угоди про асоціацію на належному рівні залежить безпосередньо і від вчасного прийняття пакету євроінтеграційних законів. Разом з урядовим Офісом з євроатлантичної інтеграції ми розробили перелік і підготували фахову експертизу пріоритетних законопроектів в сфері європейської інтеграції, які вже зараз перебувають на розгляді у Верховній Раді”, - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що пріоритетними для прийняття парламентом є законопроекти в таких сферах, як екологія, протидія дискримінації, статистика, енергоефективність, енергетика, торгівля і оподаткування.

Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що Нідерланди незабаром завершать процес ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС. 

У цьому контексті вона поінформувала, що нашими основними пріоритетами на 2017 рік залишається узгодження з Євросоюзом дорожніх карт повного відкриття ринків ЄС у сферах IT, телекомунікаційних, фінансових послуг та послуг з міжнародних морських перевезень, які стануть частиною Угоди про асоціацію

Водночас, зауважила віце-прем'єр , інколи здається, що політики недостатньо уваги приділяють імплементацїі Угоди про асоціацію і наголосила на необхідності більш конструктивної і тісної співпраці між Кабінетом міністрів і Верховною Радою задля реалізації Угоди.

"На нашу думку і думку європейських експертів, усі проблемні моменти потребують усунення і негайного вирішення. І для цього є необхідним посилення ролі урядового Офісу, контрольної ролі Прем'єр-міністра і профільного віце-прем'єр-міністра, посилення спроможності Секретаріату ВР стосовно аналізу відповідності праву ЄС, залучення комітетів ВР на початкових етапах розробки закононопроектів, відфільтрування ще на етапі їхньої реєстрації законопроектів, які прямо суперечать праву ЄС", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-