Порошенко дав старт роботі насіннєвого заводу на Волині

Порошенко дав старт роботі насіннєвого заводу на Волині

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Волинської області Президент України Петро Порошенко дав старт роботі насіннєвого заводу ТОВ "П'ятидні".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що відкриття такого сучасного підприємства символічне, адже аграрний комплекс сьогодні є опорою української економіки.

"Сьогодні 12% ВВП – це сільське господарство. Аграрний комплекс вийшов на найбільше джерело валюти, яка надходить до держави та забезпечує міць української гривні", - звернувся до присутніх Президент.

Глава держави висловив переконання, що українське сільське господарство нині демонструє активний розвиток.

"Інтенсифікація виробництва, використання засобів захисту рослин, добрив, технологій, техніки сьогодні забезпечує такі врожаї, про які раніше ніхто не чув", - зазначив він.

Порошенко наголосив, що Україна та українські аграрії мають скористатися попитом на свою продукцію для розвитку галузі. "Впевнений в тому, що зростання попиту на сільськогосподарську продукцію зараз нам, українцям, треба використати як стимул інноваційно-інвестиційного розвитку аграрного сектору", - сказав Президент. "Саме на нього ми покладаємося в економіці реформ", - додав він.

Президент назвав відкриття на Волині сучасного виробництва європейського зразка важливою подією не лише для підприємства, але для всієї області. Адже устаткування заводу відповідає високим стандартам європейської якості і буде забезпечувати високопродуктивне та високоякісне виробництво, що дозволить також експортувати продукцію та забезпечити валютні надходження.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "П’ятидні" утворене у 2006 році. Господарство спеціалізується на виробництві, переробці та реалізації сільськогосподарської продукції та обробляє майже 16,5 тис. га землі. На підприємстві працюють 420 робітників.

Фото: Михайло Марків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-