Сумські машинобудівники постачатимуть обладнання для нафтохімічної галузі Ірану

Сумські машинобудівники постачатимуть обладнання для нафтохімічної галузі Ірану

Укрінформ
ПАТ „Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання” одержало статус схваленого постачальника в іранську компанію National Iranian Petrochemical Company (NIPC), завдяки чому відтепер зможе брати участь у тендерах на постачання обладнання для нафтохімічної галузі країни-партнера.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник прес-центру акціонерного товариства Діана Кіріченко.

 „Вперше про сумських машинобудівників в Ірані дізналися ще у середині 90-х років минулого століття, коли була з успіхом зведена й запущена в експлуатацію компресорна станція (КС) „Фарошбанд”. Надалі за допомогою нашого підприємства в цій державі з’явилася ціла низка потужних КС. Серед них: „Нурабад”, „Ісфаган”, „Чалванд”, „Ардабіл”, „Сараб”, „Хаджиабад”, „Хараван”, „Сірджан”, „Савех”, „Південний Парс”, „Шурідже” та багато інших. Чільне місце в загальному переліку займає газокомпресорна станція на підземному сховищі газу „Сарадже”. Це найбільший об’єкт  з усіх тих, що збудовані сумськими машинобудівниками в Ірані. У рамках реалізації даного проекту були створені ексклюзивні турбокомпресорні агрегати потужністю 25 МВт із двокорпусними відцентровими компресорами низького та високого тиску. Виробників такої техніки можна перелічити на пальцях однієї руки. Так що нафтовики і газовики Ірану про компетенцію СНВО знають не з чуток, і отримання статусу схваленого постачальника в іранську компанію  National Iranian Petrochemical Company (NIPC) тому свідчення”, - зазначила Кіріченко.

Разом із нафтогазовим ринком даної близькосхідної країни високий інтерес для українських машинобудівників представляє також її нафтохімічна галузь, котра курується National Iranian Petrochemical Company.

 Зокрема, в Ірані працює більше сорока нафтохімічних комплексів. За оцінками експертів, крім їхнього переоснащення, очікується сплеск будівництва нових об’єктів цього напрямку. Вже до 2019 року обсяг інвестицій в іранську нафтохімію може перевищити $40 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-