Будівництво мосту у Кременчузі можуть прокредитувати китайці - Кубів

Будівництво мосту у Кременчузі можуть прокредитувати китайці - Кубів

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі розраховують залучити через китайську компанію 300 млн доларів кредиту для будівництва мосту в Кременчузі.

Про це на брифінгу сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через компанію China Road and Bridge Company ми плануємо залучити 300 млн дол кредиту від Ексімбанку Китаю для будівництва мосту в Кременчузі», - сказав Кубів. 

Він зазначив, що разом з китайською стороною було обговорено кілька інфраструктурних проектів - «Повітряний експрес», міст у Кременчузі та концесію залізничного порогового комплексу в порту Чорноморськ. Це досить ефективний проект, який дозволить в рази мінімізувати затрати перевезень для бізнесу, підкреслив Кубів.

Також, з його слів, Державна компанія Китайська залізниця розглядає можливість інвестування в модернізацію виробництва електричних локомотивів на виробничих площадках ПАТ «Укрзалізниця.

Зокрема є домовленість про формування технологічних лабораторій і апробацію китайського локомотиву на наших дорогах, що дозволить прискорити оновлення і покращити ефективність перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-