Націоналізація Привату: НБУ підтверджує участь детективного агентства Kroll

Націоналізація Привату: НБУ підтверджує участь детективного агентства Kroll

Укрінформ
В Національному банку України підтвердили участь детективного агентства Kroll і консалтера AlixPartners в супроводі націоналізації ПриватБанку.

Про це повідомляє портал «Дело» з посиланням на НБУ. 

«Нацбанк підтвердив участь детективного агентства Kroll і консалтера AlixPartners в супроводі націоналізації ПриватБанку. Обидві компанії НБУ найняв у першій половині 2016 року і має намір співпрацювати з ними і зараз», - йдеться у повідомленні.

Регулятор повідомляє, що підписано рамкову угоду, яка дозволяє здійснити необхідне фінансове адміністрування проекту. Всі оплати за проектом здійснюються виключно за фактом наданих послуг і підкріплюються актами виконаних робіт.

В НБУ пояснили, що претензійна робота по ПриватБанку і його колишнім власникам триває, але при цьому Нацбанк не уточнює, для яких конкретно цілей він залучив Kroll і AlixPartners, мотивуючи це "ризиками в питаннях стратегії і тактики ведення судових справ та юридичних процесів". З тієї ж причини не розкривають у Нацбанку і вартість роботи цих компаній в Україні.

«Видатки і фінансова звітність Нацбанку контролюються на різних рівнях - радою НБУ, Рахунковою палатою України, аудитом міжнародних компаній. На державному рівні поширена практика залучення юридичних та інших компаній для захисту прав та інтересів країни в іноземних юрисдикціях», - додають у НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-