Укрзалізниця за три місяці вклала в капінвестиції більше мільярда

Укрзалізниця за три місяці вклала в капінвестиції більше мільярда

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» за перший квартал 2017 року спрямувала майже 1,3 млрд грн на капітальні інвестиції. Це в 1,6 раза більше, ніж за перший квартал минулого року, коли на капінвестиції було витрачено 804,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба транспортного відомства. 

За словами директора з економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева, здійснити капітальні інвестиції в такому обсязі компанії вдалося завдяки постанові КМУ, що дозволяє проводити капітальні інвестиції до затвердження консолідованого фінансового плану ПАТ «Укрзалізниця» на 2017 рік. 

«Проект фінансового плану вже погоджений правлінням товариства та направлений на розгляд і погодження до Мінекономрозвитку. Сподіваюся, що всі причетні міністерства та відомства оперативно погодять наш фінансовий документ, що сприятиме реалізації всіх програм з оновлення та зміцнення фінансової стабільності Укрзалізниці», - зазначив Рязанцев. 

Нагадаємо, правління ПАТ «Укрзалізниця» визначило пріоритетним напрямком для інвестиційної діяльності оновлення та модернізацію рухомого складу, тому більша частина коштів - 815,9 млн грн - була направлена саме на ці програми. 

Зокрема на виготовлення та придбання нового рухомого складу було спрямовано 314,6 млн грн. За цю суму вдалося придбати 12 пасажирських вагонів та виготовити власними силами на вагоноремонтних заводах ПАТ «Укрзалізниця» 134 вантажні вагони. А за перший квартал минулого року жодного нового вагона придбано не було.

Понад 501 млн грн було вкладено в модернізацію рухомого складу, що на 32% більше показника першого кварталу минулого року. Цьогоріч 154 млн грн спрямовано на модернізацію тягового рухомого складу, 303,5 млн грн – вантажних вагонів та 40,8 млн грн – пасажирських вагонів.

На капітальне будівництво в цьому році вже було спрямовано 297,7 млн грн. З них на будівництво Бескидського тунелю – 126,8 млн грн та 113,5 млн грн на реконструкцію та ремонт колії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-