Рева запевнив, що в Україні є ресурс для пенсійної реформи

Рева запевнив, що в Україні є ресурс для пенсійної реформи

Укрінформ
Підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, а також підвищення заробітних плат у бюджетній сфері дали змогу отримати додаткові доходи до Пенсійного фонду. Тому сьогодні ресурс для проведення пенсійної реформи в Україні є. 

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. 

"Ми  (пенсійну - ред.) реформу не для МВФ проводимо, а для українців, для 12 мільйонів пенсіонерів, яким ми повинні дати відповідь на питання: коли збільшиться пенсія", - сказав Рева.

На його думку, головною і об'єктивною причиною, чому пенсійна реформа не проводилась в 2014, 2015 і 2016 роках, є відсутність достатнього фінансового ресурсу для її проведення.

"Щоб проводити цю реформу, необхідно отримати ресурс для її реалізації. І на першому етапі ми знайшли спосіб, як цей ресурс отримати. Ми підписали угоду з профспілками роботодавців і домовилися про підвищення мінімальної заробітної плати в два рази - до 3200 гривень, підвищили зарплати у бюджетній сфері від 30% до 50%, і в результаті ыз січня ми почали отримувати додаткові доходи до Пенсійного фонду. Тому, коли ми сьогодні говоримо про те, чи є у нас ресурс для проведення реформи - так, сьогодні він у нас є", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-