Гройсман про ситуацію з ОПЗ: Якщо треба – терміново змінюйте менеджмент заводу

Гройсман про ситуацію з ОПЗ: Якщо треба – терміново змінюйте менеджмент заводу

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву ФДМУ та Мін’юсту вжити всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави у справі навколо потенційного банкрутства ОПЗ.

Про це він заявив під час сьогоднішнього засідання Кабміну, де серед іншого було поставлено питання про ситуацію навколо бюджетоутворюючого підприємства, яке є одним з найбільших хімічних виробництв у країні, а також одним з найбільших об’єктів приватизації, повідомляє Урядовий портал.

"У мене відчуття, що спеціально доводять ситуацію до того стану, в якому вона є. Я вважаю, що це змова, яка розпочалася ще в минулому році. Уряд затвердив умови публічного продажу (заводу). Однак була спроба програти один суд, зараз відбувається спроба програти інші суди. Це все сприяє тому, аби розпочати банкрутство підприємства, яке належить українському народу. Доручення Фонду держмайна та Міністерству юстиції вжити всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави, захисту державного майна. Якщо потрібно – змінюйте менеджмент заводу терміново, юристів – терміново", - відзначив Прем'єр, коментуючи ситуацію, що склалася.

Гройсман підкреслив, що направить відповідне звернення в НАБУ та Генеральну прокуратуру. "Відповідне звернення я направлю в НАБУ, думаю для них це буде цікаво – майже $300 млн (боргу), як так все це швидко відбувається. І я звернуся до Генерального прокурора, аби він взяв цю справу під особистий контроль. Питання в державному майні і захисті національних інтересів, і це головне", - сказав глава уряду.

Він також звернувся до керівника ФДМУ з проханням відвідати Міністерство внутрішніх справ, дати відповідні свідчення для початку роботи правоохоронних органів по цій справі.

"Я мовчати не буду, і думаю, що всі це розуміють", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, керівник Фонду держмайна України Дмитро Парфененко повідомив, що наразі в судовому порядку визнано борг ОПЗ, який становить "$193 млн плюс пеня й штрафи". За словами Парфененка, це відкриває "потенційний шлях до банкрутства підприємства". Саме тому, ФДМУ наразі готує касаційне звернення та ряд інших технічних кроків, які "унеможливлять банкрутство заводу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-