Уряд не друкуватиме

Уряд не друкуватиме "фантики" для підвищення пенсій - Розенко

Укрінформ
Уряд ніколи не піде на друкування грошей заради підняття пенсійних виплат для населення.

Про це у інтерв'ю сайту «Обозреватель» заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

«Найголовніше, щоб це (кошти на осучаснення пенсійних виплат для українців - ред.) був не інфляційний ресурс. Ми ніколи не підемо на друкування грошей заради підняття пенсій. Уряд не буде друкувати фантики і роздавати їх людям, щоб послабити гривню і підняти ціни в Україні», - сказав Розенко.

Він зазначив, що у дотаціях Пенсійного фонду, які визначені цьогоріч у розмірі 140 млрд грн, кошти на осучаснення пенсій не були передбачені, тож уряд шукає додаткові ресурси для здійснення цього кроку. На переконання віце-прем'єр-міністра, владі вдасться знайти різні джерела, різні механізми фінансування. 

«Найголовніший ресурс - це зростання економіки, легалізація заробітних плат, в тому числі в результаті прийняття рішення про збільшення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі. Це теж має абсолютно позитивний ефект для Пенсійного фонду... У нас вже сьогодні є додатковий ресурс - 3-4 млрд понадпланових надходжень до Пенсійного фонду. Якщо тенденції легалізації заробітних плат, підвищення заробітних плат збережуться, а найголовніше - збережуться темпи зростання економіки України, цифра в 11 млрд вже стане не такою захмарною», - додав Розенко.

Що стосується пенсійної реформи, то, на переконання віце-прем'єра, має відбутися всеукраїнська дискусія на цю тему: «Без широкого обговорення пенсійної реформи і залучення всього суспільства ухвалити в парламенті її буде неможливо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-