Уряд і далі працюватиме над зниженням споживання вугілля - Гройсман

Уряд і далі працюватиме над зниженням споживання вугілля - Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів у рамках зниження споживання дефіцитної групи вугілля продовжить реалізацію низки проектів, які дозволять забезпечити енергобаланс країни і при цьому суттєво скоротити залежність саме від дефіцитних видів палива.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи інформацію Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика про плани Міністерства на 2017 рік у сфері економії споживання енергоносіїв, повідомляє Урядовий портал.

За словами глави уряду, економічний ефект від реалізації проекту будівництва лінії Рівненська АЕС - Київська економія вугілля за рік становитиме орієнтовно – 1,44 млн тонн.

"Завдяки масштабній розбудові потужностей Дністровської ГАЕС економія становитиме 700 тис. тонн вугілля, або 446 млн кубометрів природного газу. Переведення енергоблоків №2 та №5 Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго" на газову групу вугілля дасть змогу економити до 1 млн тонн антрацитового вугілля на рік, а реалізація проекту будівництва лінії "Запорізька АЕС – Каховська" еквівалентна економії вугілля на рівні 750 тис. тонн по року", - йдеться у повідомленні.

При цьому Гройсман нагадав, що разом з енергобудівництвом Україна нарощує власний видобуток газу, що також сприяє енергонезалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-