Китай підписав залізничну угоду з шістьма країнами

Китай підписав залізничну угоду з шістьма країнами

Укрінформ
Залізничні відомства Китаю, Білорусі, Німеччини, Казахстану, Монголії, Польщі та Росії підписали угоду про поглиблення співпраці в галузі міжнародного залізничного сполучення Китай-Європа.

Про це пише Сіньхуа з посиланням на повідомлення Китайської залізничноїй корпорації.

За словами її представника, угода служить інституційною гарантією подальшого розвитку залізничного вантажного сполучення між Китаєм і Європою, має на меті сприяти економічному розвитку уздовж ж/д маршрутів і стимулювати торговельно-економічне співробітництво між країнами.

Відповідно до угоди, сторони мають докладати зусиль до об'єднання програм розвитку залізничної інфраструктури, підвищення швидкості руху вантажних поїздів на територіях своїх країн, уніфікації обслуговування, формування загальної інформаційної платформи, створення механізму реагування на надзвичайні ситуації, спрощення процедур оформлення для транскордонного вантажного залізничного сполучення. Сторони також домовилися про створення об'єднаної робочої групи та експертної групи.

Регулярні вантажні перевезення залізничними маршрутами, що сполучають Китай з Європою, офіційно почалися в березні 2011 року. На даний час за цими маршрутами виконано 3557 рейсів. Зокрема, у першому кварталі 2017 року - 593 рейси при збільшенні на 175 проц. порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Китайська залізнична корпорація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-