МВФ констатує зміцнення фінансової стабільності у світі

МВФ констатує зміцнення фінансової стабільності у світі

Укрінформ
Міжнародна фінансова стабільність зміцнилася впродовж останніх півроку за рахунок збільшення економічного зростання, підвищення прибутковості банків і страхових компаній та наявності оптимізму на подальшу перспективу.

Про це йдеться в останній Доповіді МВФ щодо глобальної фінансової стабільності, яка презентована у середу в штаб-квартирі Фонду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Довгострокові процентні ставки підвищилися, що сприяло підвищенню прибутковості банків і страхових компаній. Приріст цін на велику кількість активів відображає більш оптимістичні погляди на подальші перспективи", - зазначається в документі.

Водночас, зауважується, що фондові ринки в США в березні досягли рекордно високих показників, за межами США також відбувалося "стійке зростання" на ринках протягом останніх шести місяців. Крім того, знизилися страхові премії за ризик і мінливість.

МВФ також називає рекомендації для регуляторів з метою досягнення більш активного росту. Передусім, необхідно підняти потенційний обсяг виробництва та інвестиції компаній і не допустити збільшення ризиків для фінансової стабільності. Крім того, потрібно усунути дисбаланси в економіці країн з ринком, що формується. Увага також звертається на необхідність розв'язання давніх структурних проблем в банківських системах Європи.

При цьому називаються й ризики, які можуть загрожувати фінансовій стабільності. Серед них – податкові реформи в США та послаблення регулювання, зрушення в бік протекціонізму в країнах з розвиненою економікою, політична напруженість в Європі та структурні проблеми в європейській банківській системі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-