Вже п'ять антрацитових ТЕС зупинили роботу

Вже п'ять антрацитових ТЕС зупинили роботу

Укрінформ
Слов'янська ТЕС, що використовує для роботи вугілля антрацитової групи, 18 квітня зупинила роботу через відсутність палива. З теплоелектростанцій, що працюють в Україні на антрациті, в роботі залишилася лише Луганська ТЕС, розташована в місті Щастя.

Про це свідчить статистика Міненерго щодо щоденного стану накопичення вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ. 

"Слов'янська ТЕС зупинила роботу через відсутність палива", - йдеться у документі.

Зазначається, що з цієї ж причини раніше були зупинені Придніпровська ТЕС, Криворізька ТЕС, Трипільська ТЕС та Зміївська ТЕС.

Як випливає з документа, з антрацитових ТЕС станом на 18 квітня продовжує роботу тільки Луганська ТЕС, яка є джерелом електрики для північної частини Луганської області. Очікуваний термін спрацювання складів на цій ТЕС - 44 доби.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють 13 теплових електростанцій, з них шість - на вугіллі дефіцитної антрацитової групи, яка видобувається на окупованих територіях Донбасу. Після запровадження Україною заборони на торгівлю з ОРДЛО у березні 2017 року Україна закуповує в Росії 221 тис. тонн вугілля коксової групи. Ще майже 73 тис. тонн коксового вугілля Україна закуповує в ПАР, 119 тис. тонн - у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-