Абонплата за газ: НКРЕКП адекватно відреагувала на звернення уряду - Гройсман

Абонплата за газ: НКРЕКП адекватно відреагувала на звернення уряду - Гройсман

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, адекватно відреагувала на звернення уряду щодо абонплати на газ.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам після конференції "Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що я почув сьогодні, - вони зупинили це рішення. Я вважаю, вони адекватно відреагували на наше звернення. І в майбутньому їм треба більше інформувати про те, що вони хочуть зробити, які будуть наслідки, подивитися", - сказав Гройсман.

Він запевнив, що у суботу провів наради та всі необхідні розрахунки, аби зрозуміти ті цифри, що їх ухвалила НКРЕКП. "Я побачив, що при відділенні абонентської плати зростання середнього чека для людини, що живе в багатоповерховому будинку. Я цього абсолютно не зрозумів... Якщо Національна комісія робить відділення ціни газу від ціни транспортування, вводить якусь абонплату, за якої ціна газу зростає, - це абсолютно неприпустимо. Нехай комісія всередині 6879 відокремлює, що з того коштує транспортування, а що - сам газ. Але ні в якому разі не може бути так, що 2+2=8", - заявив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка відповідно до рішення Кабінету міністрів становить 6879 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ). Новий тариф буде сплачуватися щомісячно, окремо від оплати газу як товару.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що абонплата за газ не збільшить комунальні платежі населення. Водночас, за словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, збільшення є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках.

Сьогодні НКРЕКП заявила, що рішення щодо запровадження тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-