Відшкодування ПДВ: Гройсман назвав найголовніший виклик

Відшкодування ПДВ: Гройсман назвав найголовніший виклик

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що система відшкодування податку на додану вартість має бути прозорою, автоматичною та захищеною від будь-яких втручань з боку органів влади.

На цьому він наголосив під час засідання Національної ради реформ, повідомляє Урядовий портал.

"Наш найголовніший виклик - створити систему, яка би не управлялася ні з уряду, ні з якихось інших органів влади. Потрібно, щоб система відшкодування ПДВ була прозорою, автоматичною і ніхто не міг втручатися", - сказав Гройсман.

За його словами, бізнес вже свідчить про покращення ситуації із відшкодуванням ПДВ - до моменту початку роботи автоматичного реєстру, яка стартуватиме 1 квітня.

Разом з тим, Гройсман переконаний, що саме системні рішення забезпечать зрозумілість для усіх сторін та сприятимуть недопущенню будь-яких втручань. У цьому контексті Прем'єр-міністр нагадав, що уряд прийняв близько 17 постанов для урегулювання питань у цій сфері, а на минулому засіданні схвалив концепцію реформи Державної фіскальної служби в цілому.

Він переконаний, що у системі митниці знаходяться мільярди прихованих резервів, що мають бути залучені до державного бюджету. Так, лише за результатами рейдової перевірки Одеської митниці надходження митних платежів за 5 днів сягнули місячного плану, підкреслив Гройсман.

"Ми розуміємо, що на усіх кордонах є скоординована робота різних інституцій, якщо можливо їх так назвати, по роботі з контрабандою, точніше по захисту контрабанди. Тому нам потрібен об'єднаний силовий кулак, яким ми "вдаримо" по контрабандистах і по усіх тих, хто має до цього відношення. Це важливо, бо там, я вважаю, десятки мільярдів грошей, які належать українським освітянам, лікарям, українському війську, і ми маємо їх просто залучити до державного бюджету", - наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-