«Укрзалізниця» обіцяє цього року запустити нові швидкісні поїзди

«Укрзалізниця» обіцяє цього року запустити нові швидкісні поїзди

Укрінформ
У 2017 році ПАТ "Укрзалізниця" планує придбати 4 нові міжрегіональні швидкісні поїзди локомотивної тяги у п’ятивагонній комплектації.

Поїзди підуть як вже існуючими маршрутами - для збільшення інтенсивності руху, так і новими, написав на своїй сторінці у Facebook глава правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун.

"Рухомий склад поїздів планується використовувати для перевезення пасажирів на наступних маршрутах: 4-а пара у напрямку Київ – Львів за новим маршрутом через Вінницю – Хмельницький – Тернопіль, 5-та пара у сполученні Київ – Харків та 4-а пара сполученням Київ – Дніпро – Запоріжжя (або Красноармійськ), Одеса – Дніпро (сезонний, літній), Одеса — Львів, подовження маршруту поїзда Київ – Запоріжжя до Мелітополя", - написав глава "Укрзалізниці".

"Плануємо розвивати мережу швидкісного руху, впроваджувати нові маршрути та збільшити інтенсивність руху на вже існуючих", - резюмував він.

За словами Балчуна, швидкісний рух в Україні існує вже 5 років. За цей час майже удвічі збільшилася кількість міст, які об’єднує швидкісне сполучення. За п’ять років курсування швидкісними поїздами скористалося 12 мільйонів пасажирів. Відкритий також перший маршрут у міжнародному сполученні Київ-Перемишль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-