Данилюк презентував проект закону про

Данилюк презентував проект закону про "фінансову поліцію" Мінфіну

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк на засіданні комітету ВР з питань податкової та митної політики презентував законопроект щодо створення служби фінансових розслідувань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за концепцією проекту, служба, що буде створена на заміну податковій міліції, підпорядковуватиметься Міністерству фінансів, зазначив Данилюк.

"Законопроект щодо створення служби фінансових розслідувань - це важливе рішення, яке треба якомога швидше ухвалити. Створення такої служби необхідне, адже це дозволить посилити боротьбу з фінансовими злочинами проти держави", - сказав міністр.

Він зазначив, що даний законопроект підтримується як громадськістю, так і міжнародною спільнотою.

За словами Данилюка, у новоствореного органу буде 7 територіальних управлінь і близько 3,5 тисяч співробітників, де в центральному апараті буде задіяно близько 700 осіб, а в кожному територіальному управлінні - близько 400. Данилюк також зазначив, що служба повинна падпорядковуватися Мінфіну.

"Наша мета створити орган, що боротиметься з фінансовими схемами, які завдають державі шкоди на мільярди гривень", - наголосив він.

Водночас, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вважає, що саме Верховна Рада має вирішити, кому підпорядковуватиметься Служба з фінансових розслідувань.

"Кому має підпорядковуватись цей орган (Служба з фінансових розслідувань-ред.) - це  питання, яке повинне вирішуватись парламентом",- сказав він на засіданні комітету ВР.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявляв, що Служба фінрозслідувань повинна акумулювати роботу всіх економічних підрозділів силових структур і знаходиться в підпорядкуванні Кабінету міністрів, але при координації МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-