Насалик розповів, як замістять 1 мільйон тонн антрациту

Насалик розповів, як замістять 1 мільйон тонн антрациту

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні Кабінету Міністрів 21 лютого розповів про запроваджені урядом заходи із заміщення антрацитової групи вугілля.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, за словами Насалика, у травні була започаткована програма переведення 2 і 5 енергоблоків Зміївської ТЕС на ПАТ «Центренерго» з антрацитової групи вугілля на використання вугілля марки «Г» і «ДГ».

«Ця програма буде завершена вже протягом ІІ і ІІІ кварталів цього року. Дана програма дає можливість замістити 1 млн тонн антрацитової групи вугілля на марку газової групи», - наголосив міністр.

За його словами, у вересні 2017 року планується завершення проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська». «Програма дає змогу додатково замістити 250 тис. тонн вугілля щомісяця. Тобто, якщо вона входить за планом у вересні, то до кінця року можна зекономити 750 тис. тонн антрацитової групи вугілля», - наголосив Насалик.

Крім того, як повідомив міністр, влітку минулого року введена в експлуатацію високовольтна повітряна лінія «Рівненська АЕС - підстанція «Київська», яка дала можливість вирішити два питання: «відкрити можливості потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС і замістити 1,4 млн тонн антрацитової групи вугілля».

Також, за його словами, триває впровадження вже другого проекту з будівництва гідроакумулюючих станцій на Дніпровській АЕС. «Разом ці два проекти дають економію 700 тис. тонн вугілля», - підкреслив міністр.

«Тому, якщо зібрати всі ці проекти разом, то заміщення склало близько 3 млн тонн», - підсумував Насалик та наголосив на продовженні реалізації урядової програми щодо диверсифікації джерел постачання антрацитової групи вугілля.

Крім того, міністр ще раз підкреслив, що надзвичайні заходи в енергетичному секторі запроваджені з метою стабілізації роботи в умовах блокади об’єднаної енергосистеми України та мінімізації використання антрацитової групи вугілля на теплових генераціях.

За його словами, «стабілізація ситуації в атомній промисловості плюс вжиті заходи дає можливість перейти на споживання від 40 тис. тонн вугілля антрацитової групи вугілля до 17-18 тис. тонн».

При цьому він акцентував, що хоча блокада триває вже 25 днів, енергосистема працює у штатному режимі, без застосування віялових відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-