До приватизації готують близько 400 підприємств

До приватизації готують близько 400 підприємств

Укрінформ
У Фонді державного майна України готують до приватизації близько 400 підприємств, з яких за 1,5-2 роки до нього було передано лише 10%.

Про це в інтерв'ю журналу «Бізнес» розповів голова ФДМУ Ігор Білоус, повідомляє Урядовий портал.

"У фонді готують до приватизації близько 400 підприємств, з яких за останні півтора-два роки нам було передано лише 10%. Кожне підприємство передається через "не хочу", "не можу", "не буду", "в наc там є інтереси", "ой, воно дуже потрібне", - сказав Білоус.

Він зазначив, що такий своєрідний саботаж відбувається не на рівні міністрів та їхнього апарату, де є повне розуміння.

"Рішення щодо передачі блокуються середньою та нижньою ланкою чиновників, склад яких не сильно змінився. При передачі потрібно проводити інвентаризацію, яку ніколи не робили" - зазначив Білоус.

За його словами, Фонд держмайна разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі більше року тому почав таку інвентаризацію. Для Фонду держмайна це була перша інвентаризація за 25 років існування.

"В результаті цієї спільної роботи ми отримали показник приблизно в 3,5 тисячі підприємств. Це дуже приблизна цифра. Вона не включає в себе активи, що не ввійшли в уставний фонд підприємств. Наприклад, "Укрзалізниця", в уставний фонд якої при трансформації в ПАТ не ввійшли деякі заводи, санаторії, лікарні й т.і. Є ОПЗ, в уставний фонд якого не включений, приміром, його готель", - зазначив Білоус.

Він наголосив, що таким чином, до 3,5 тисячі підприємств треба додати ще кілька десятків тисяч об'єктів, з якими треба щось робити: продавати, здавати в оренду або ліквідувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-