ІСД зупинив два заводи в Алчевську, на черзі – третій

ІСД зупинив два заводи в Алчевську, на черзі – третій

Укрінформ
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" підтвердила зупинку роботи Алчевського металургійного комбінату та Алчевського коксохімічного заводу, а також заявила про загрозу зупинки Дніпровського металургійного комбінату.

Про це йдеться в заяві "ІСД".

"Ми офіційно підтверджуємо, що, починаючи з сьогоднішнього дня (16 лютого – ред.) в Алчевську повністю припинено виробництва чавуну, сталі, прокату, металургійного коксу. Припинено також повністю генерація електричної енергії", - йдеться в повідомленні.

"Дніпровський металургійний комбінат, який знаходиться в Кам'янському Дніпропетровської області також знаходиться на межі зупинки виробництва, оскільки він безпосередньо залежить від поставок коксу з Алчевська", - додали в ІСД.

У корпорації також прокоментували заяви від представників "ЛНР" про примусову націоналізацію" заводів в Алчевську.

"В умовах, коли підприємства будуть примусово "націоналізовані" суб'єктами, які не мають будь-якого визнаного правового статусу, унікальні промислові підприємства фактично перетворяться просто в набір будівель і споруд, які не зможуть здійснювати будь-яку ефективну економічну виробничу, фінансову, торговельну діяльність. З таким суб'єктом з "невизначеним правовим статусом" не будуть в подальшому вести якусь кооперацію міжнародні банки, фінансові інститути, страхові агентства та інші важливі учасники міжнародних економічних відносин", - йдеться в заяві.

"Майнові права заставодержателів на значні частині майнових комплексів наших підприємств мають Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Європейський банк реконструкцій та розвитку (EBRD), а також ціла група міжнародних банків, які фінансували розвиток різних елементів Алчевського промислового комплексу. Примусова "націоналізація" буде кричущим порушенням не тільки права власності корпорації "ІСД", але й майнових прав міжнародних кредиторів", - додали в корпорації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-