Гройсман порахував економію антрациту в наступному опалювальному сезоні

Гройсман порахував економію антрациту в наступному опалювальному сезоні

Укрінформ
Україна вже наступного опалювального сезону скоротить споживання антрацитового вугілля для ТЕС на 2,5-3 мільйони тонн.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав у п'ятницю на виставці "Agro Animal Show-2017. Зернові технології-2017. Фрукти. Овочі. Логістика-2017", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У березні ми закінчуємо модернізацію одного блоку на Трипільській станції по переходу від антрацитової групи вугілля до газової. Це означає, що наступного опалювального сезону десь біля 2,5-3 млн тонн антрацитового вугілля ми зможемо зекономити. Було 9 млн тонн споживання, а буде 6 млн тонн споживання, наступного року - ще на 2,5-3 млн тонн", - сказав Гройсман.

Він наголосив: якщо хтось скаже, що уряд недостатньо зробив для енергобезпеки, то це - пусті слова. «Ми побудували дві лінії електропередач з Хмельницької і Рівненської станцій, щоб забезпечити енергією центр країни», - додав прем’єр.

Всього, за його даними, Україна споживає 24 млн тонн вугілля, з яких 9 млн тонн - вугілля антрацитової групи.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, на чолі з кількома народними депутатами почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом.

Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на сході України.

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-