Нафтогаз готовий надати ГПУ всю інформацію про закупівлю газу в Європі

Нафтогаз готовий надати ГПУ всю інформацію про закупівлю газу в Європі

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" готова надати Генеральній прокуратурі вичерпну інформацію щодо закупівель газу у європейських постачальників.

Про це повідомляється на сайті компанії. 

"НАК "Нафтогаз України" підтверджує свою незмінну готовність забезпечувати контролюючим органам доступ до вичерпної інформації щодо господарської діяльності компанії, зокрема, щодо закупівель газу у європейських постачальників. Інформація щодо закупівель компанії у європейських контрагентів протягом 2016 року також розміщена у відкритому доступі на порталі використання публічних коштів http://e-data.gov.ua", - йдеться у повідомленні.

За інформацією НАК, за минулий рік постачальниками Нафтогазу були 15 європейських компаній, у тому числі французька Engie (раніше GDF Suez), німецькі RWE Supply and Trading, Uniper Global Commodities (раніше частина E.on), TrailStone, британська Shell Energy Europe, швейцарська Axpo Trading, норвезька Statoil, польська PGNiG, чеська CEZ та інші провідні компанії Європи.

"У 2016 році Нафтогаз імпортував 8,2 млрд куб. м газу як за власними процедурами закупівлі, так і за процедурами закупівлі, встановленими Кредитною угодою з ЄБРР. Договірні відносини між постачальником та Нафтогазом регулюються стандартизованими договорами EFET (Європейської федерації енерготрейдерів)", - наголосили у НАК.

При цьому у компанії запевнили, що "з розумінням" ставляться до регулярних перевірок з боку правоохоронних та слідчих органів, і сподіваються отримати незалежну оцінку своїй роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-