Гройсман: Наш пріоритет - зменшення споживання енергоресурсів

Гройсман: Наш пріоритет - зменшення споживання енергоресурсів

Укрінформ
Після прийняття урядом рішень щодо дерегуляції нафтогазового ринку НАК "Нафтогаз України" вперше отримав дохід 21 млрд грн.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

"Раніше ці кошти ходили по кишеням тих, хто працював навколо нафтогазових схем", - наголосив Гройсман.

Він додав, що раніше також щороку не менше 100 млрд грн з державного бюджету виділялося на пряму підтримку "Нафтогазу". Ці кошти теж "розходилися по кишеням", а компанія залишалася збитковою, зауважив він.

За словами Гройсмана, доходи підприємства у 21 млрд грн отримані завдяки тому, що заможні громадяни платять повну ціну за житлово-комунальні послуги. "Хто має невеликі доходи, - захищені, а ті, хто має високі доходи, платять повну справедливу ціну за газ. Це означає, що ми починаємо вирівнювати ситуацію", - пояснив Прем'єр-міністр.

Він нагадав, що уряд встановив єдину ринкову ціну на газ та дав можливість людям захистити себе через механізм адресних субсидій. На сьогодні 6,7 млн домогосподарств в Україні отримали соціальний захист щодо оплати житлово-комунальних послуг - "для кожної людини, яка потребує підтримки, держава адресно виділила цільові кошти".

"Наш пріоритет - зменшення споживання енергоресурсів при підвищенні якості надання послуг, зокрема тепло- і водопостачання", - підкреслив Прем'єр, говорячи про заходи, які вживає уряд у напрямку енергоефективності та енергозбереження.

Він навів приклад запровадженої програми "Теплі кредити", якою сьогодні користуються близько 118 тис. домогосподарств у країні. "Кожен проект, який ми робимо, а це мільярди і мільярди гривень, ми інвестуємо в реконструкцію, модернізацію нових поліклінік, лікарень, садочків в Україні", - заявив Гройсман.

Уряд також створює Фонд енергоефективності в Україні. Прем'єр зауважив, що під час робочого візиту до Брюсселя 9-10 лютого мав зустріч із віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем, який підтвердив готовність ЄС після створення Фонду енергоефективності направити 100 млн євро - 3 млрд грн - на підсилення заходів з енергоефективності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-