Тролейбус у Херсоні - суцільні збитки

Тролейбус у Херсоні - суцільні збитки

Укрінформ
Міське комунальне підприємство "Херсонелектротранс" за нинішнього складу пасажирів, більшість з яких пільговики, не може бути прибутковим.

Про це заявив у виступі на позачерговій сесії Херсонської міської ради в.о. директора МКП "Херсонлектротранс", депутат міськради Єгор Устинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота підприємства (МКП "Херсонлектротранс" - ред.) побудована таким чином, що воно ніколи не буде прибутковим. У нас з 450 тис. пасажирів, яких перевозить щотижня підприємство, 360 тис. - це пільговики. Доки у нас буде ця безплатна категорія пасажирів, доти підприємство ніколи не стане прибутковим, доти бюджет вимушений буде компенсувати цей пільговий проїзд", - розповів Устинов.

За його словами, зарадити справі може лише збільшення перевезення тролейбусами міста платних пасажирів. "Для розуміння я наведу одну цифру: в день, коли у Херсоні застрайкували маршрутники (1 лютого 2017 року - ред.), і на тролейбуси сіли платні пасажири, підприємство заробило більше 30 тис. гривень. Це в один день. Якби ми, підприємство, заробляли хоча б таку суму щодня, тоді б ми тут не говорили ні про які компенсації", - сказав Устинов.

Варто зазначити, що "Херсонелектротранс" заробляє від продажу квитків пасажирам під час робочого дня у місті близько 15 тис. гривень, а у вихідний день ще менше - близько 9 тис. гривень.

На позачерговій сесії депутати внесли зміни та доповнення до Цільової програми розвитку міського електротранспорту Херсона на період до 2017 року, і зокрема, передбачили у бюджеті міста 1 млн 309,8 тис. гривень на виплату заробітної плати працівникам МКП "Херсонелектротранс".

Як повідомляв Укрінформ, з 13 лютого у Херсоні підвищується плата за проїзд у тролейбусах з 1 гривні 25 копійок до 2 гривень 50 копійок, у зв'язку з чим міський бюджет змушений буде збільшити річну суму компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів на 20 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-