Нацбанк чекає цього року всього $1мільярд прямих інвестицій

Нацбанк чекає цього року всього $1мільярд прямих інвестицій

Укрінформ
У Національному банку очікують, що у 2017 році надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну становитиме на рівні $1 млрд.

Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ.

"У 2017 році надходження ПІІ прогнозуються на рівні $1 млрд. Номінальне скорочення зумовлене тим, що у 2016 році левова частка інвестицій спрямовувалася на капіталізацію банківського сектору в обмін на реорганізацію боргу перед материнськими компаніями", - зазначається у повідомленні.

Крім того, очікується уповільнення темпів скорочення готівкової валюти поза банками завдяки зростанню реальних доходів населення, а також стабілізації ситуації на валютному ринку. У рамках офіційного фінансування очікується надходження кредитів від ЄС у розмірі $1,3 млрд та $0,3 млрд від інших донорів.

У результаті профіцит зведеного платіжного балансу в 2017 році ($1,1 млрд) разом із чистим надходженням коштів від МВФ за програмою EFF ($4,6 млрд) дадуть змогу забезпечити зростання міжнародних резервів до $21,3 млрд, або 4,5 місяця імпорту майбутнього періоду, зазначають у НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-