Фонд гарантування за три роки повернув вкладникам 81 мільярд

Фонд гарантування за три роки повернув вкладникам 81 мільярд

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб протягом трьох років виплатив вкладникам неплатоспроможних банків близько 81 млрд гривень.

Про це на прес-конференції "Щодо оновлення Комплексної програми розвитку фінсектору України до 2020 року" сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом останніх трьох років ми здійснювали дуже суттєві виплати вкладникам. Ми здійснювали виплати більш як 1,5 млн вкладникам на загальну суму, яка на даний момент уже перевищує 81 млрд гривень", - сказав Оленчик. 

Він зазначив, що наразі завершується етап пілотних проектів і у Фонді гарантування готуються до експлуатації нової системи виплат "яка буде передбачати відмову від банків агентів як таких, і ми очікуємо, що вона буде на порядок оперативніша і зручніша для вкладників". 

Нагадаємо, для виплат вкладникам неплатоспроможних банків фонд був змушений узяти позики у Нацбанку і Мінфіну. На сьогодні ФГВФО винен цим установам більш як 69 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-