Уряд розпорядився докапіталізувати два банки на 6,5 мільярда

Уряд розпорядився докапіталізувати два банки на 6,5 мільярда

Укрінформ
Уряд підтримав рішення про забезпечення додаткової капіталізацію ПАТ «Державний ощадний банк» та ПАТ «Укрексімбанк» на суми 3,5 млрд та 3 млрд грн відповідно.

Проект постанови на засіданні уряду презентував міністр фінансів України Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Докапіталізація цих банків здійснюється шляхом обміну акцій на УВДП та передбачено законом про бюджет на цей рік. Таку пропозицію ми отримали вчора від Національного банку. З метою стабільного функціонування банківської сфери прошу ухвалити рішення про додаткову докапіталізацію Ощадбанку на 3,5 млрд грн, а також Укрексімбанку на 3 млрд грн», - сказав Данилюк.

Він нагадав, що у 2015 році Національний банк провів діагностичне обстеження банків і визначив розмір докапіталізації Ощадбанку і Укрексімбанку у 2017 році.

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, у свою чергу, додав, що зазначені фінустанови мають гарну репутацію та забезпечують якісні продукти і послуги.

«Капіталізація банків поверне довіру до банківської системи, яка важлива для повернення коштів у банківську систему України», - наголосив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-