Підвищена мінімалка: Гройсман нагадав роботодавцям про санкції

Підвищена мінімалка: Гройсман нагадав роботодавцям про санкції

Укрінформ
Уряд буде боротися, щоб кожен працюючий громадянин країни отримував не менше 3200 грн.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на Хмельницькій АЕС ДП НАЕК «Енергоатом», повідомляє Урядовий портал

"Я буду боротися за те, щоби кожен працюючий громадянин країни отримував не менше 3200 грн. Я звертаюся до усіх роботодавців: шановні дорогі друзі, будь ласка, цінуйте і поважайте своїх працівників", - наголосив Гройсман.

За його словами, чесний приватний сектор свідчить, що готовий платити підвищену мінімальну заробітну плату людям.

"Про що йде мова сьогодні: треба заплатити заробітну плату людині, з одного боку, а з іншого, заплатити за цю людину в Пенсійний фонд", - наголосив Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що в Україні налічується 500 тис. пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію у 949 грн, тому що раніше їм виплачували заробітну плату у конвертах.

"Я за те, щоби бізнес отримував прибутки, заробляв гроші, але не за рахунок того, що будуть тримати своїх працівників у зубожінні", - підкреслив він.

Приховування робітників - не в інтересах працюючої людини, наголосив він, оскільки після виходу на пенсію, через несплату внесків до Пенсійного фонду вона буде полишена на призволяще.

Водночас Гройсман попередив, що законодавство передбачає санкції за зловживання роботодавців.

"Я не хочу нікого карати за це. Аналітично ми будемо бачити, хто де повів себе неправильно. Мінфін і Мінсоцполітики це моніторять, і ми будемо боротися, щоб люди отримали свою зарплату", - він та висловив переконання, що за декілька місяців ситуація стабілізується.

У бюджетному секторі кошти на виплати після підвищення мінімальної заробітної плати передбачено, і вони будуть здійснені, зазначив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-