Україна не спрощуватиме податкову систему для ОРДЛО - Черниш

Україна не спрощуватиме податкову систему для ОРДЛО - Черниш

Укрінформ
Українські підприємства на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей сплачують податки в Україну, проте спрощення податкової системи для них не планується.

Про це сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в ефірі "5 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українці, які працюють на непідконтрольних територіях платять податки по повній також. Проте, там немає органів податкової служби і податківець не може зайти на ту територію де 40 тис. озброєних людей", - сказав Черниш.

Він також додав, що планом заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, передбачається спрощення процедури звітності.

"Для них не буде спрощеної податкової системи. Для них буде спрощена процедура звітності", - додав Черниш.

Як повідомлялося, уряд затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Зокрема в документі зазначається, що задля створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, зниження тиску на бізнес з боку контролюючих органів на тимчасово непідконтрольних територіях планується розроблення та подання Кабінетові міністрів України пропозицій про внесення змін до законодавства щодо спрощення податкової та бухгалтерської звітності, а також особливостей проведення податкових перевірок з одночасним посиленням відповідальності за подання недостовірної інформації, що міститься в такій звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-