Україна торік у чотири рази збільшила експорт цукру

Україна торік у чотири рази збільшила експорт цукру

Укрінформ
У 2016 році експорт цукру становив 465,9 тис. тонн, що є рекордним показником за всю історію незалежності України.

Відтак, присутність українського бурякового цукру на світовому ринку збільшилася у чотири рази у порівнянні із попереднім роком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«2016 рік став рекордним за багатьма показниками. Так, до рекордного показника з експорту зернових у 39 млн тонн зерна додалася найбільша за всю історію цифра з експорту цукру – майже 466 тис. тонн. Україна продовжує нарощувати експортний потенціал і підтверджувати світове лідерство», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

За вересень – грудень поточного маркетингового року українські виробники цукру експортували 344,1 тис. т. цукру. За ці чотири місяці український цукор вперше потрапив на ринки М'янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, Південноафриканської республіки, Македонії, Судану, Китаю.

"Відкриття нових ринків збуту для українських виробників відбулося за рахунок планомірного підвищення якості цукру", - зазначили у профільному міністерстві.

Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили виробничий сезон. Всього, від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т. цукру з 13,66 млн т. цукрового буряку, що на 40,5% більше за показник минулого року. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-