Кабмін дозволив реструктуризацію 1,5 мільярда газового боргу ОПЗ

Кабмін дозволив реструктуризацію 1,5 мільярда газового боргу ОПЗ

Укрінформ
ПАТ «Одеський припортовий завод» розпочне повертати реструктуризовану заборгованість за газ НАК «Нафтогаз України», починаючи з 1 квітня 2017 року та здійснюватиме виплату протягом двох років.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова Фонду державного майна Ігор Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фондом державного майна вноситься проект розпорядження щодо реструктуризації боргу 1,5 млрд грн ПАТ «Одеський припортовий завод» перед НАК «Нафтогаз України». Негативна кон’юнктура на ринку та високі ціни на газ призводять до негативного фінансового результату підприємства», - сказав Білоус.

За його словами, реструктуризація боргу дозволить зняти соціальну напругу та зберегти інвестиційну привабливість заводу. 

«На сьогодні ОПЗ розглядає варіанти оптимізації роботи підприємства, що у майбутньому призведе до погашення боргу. Віддача почнеться з 1 квітня 2017 року і здійснюватися рівними частинами строком на два роки без нарахування відсотків», - зазначив Білоус.

Як повідомлялося, станом на грудень 2016 року Одеський припортовий накопичив півмільярда боргів за газ та посів другу позицію серед найбільших підприємств-боржників в Україні. На сьогодні борг ОПЗ за газ становить 251 млн доларів - це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс понад 32 млн доларів - борги перед банками і трейдерами за газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-