Банкрутство ПриватБанку стало б катастрофою - НБУ

Банкрутство ПриватБанку стало б катастрофою - НБУ

Укрінформ
Банкрутство ПАТ КБ "ПриватБанк" без подальшої купівлі його Міністерством фінансів України принесло би катастрофічні втрати. Тільки повернення депозитів з Фонду гарантування вкладів по цьому банку становили б 95 млрд грн.

Про це в інтерв'ю Укрінформу та UA|TV повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

"Це були би катастрофічні втрати для населення, бізнесу та держави теж. Відшкодування з Фонду гарантування вкладів по цьому банку становили б 95 млрд грн. Це ненабагато менше, ніж капіталізація. (116 млрд грн - ред.)", - розповів про наслідки альтернативного націоналізації варіанту для ПриватБанку Чурій.

За його словами, втрати бізнесу становили б 85 млрд грн. "Це було би катастрофою і не обмежилося б одним банком", - запевнив він, додавши, що міг спрацювати "принцип доміно", коли слідом за падінням ПриватБанку збанкрутували би й інші фінустанови.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня ПриватБанк офіційно перейшов у державну власність.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила: ПриватБанк зарахований до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку становив 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущений до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-