GoPro почало кримінальне переслідування контрабандистів

GoPro почало кримінальне переслідування контрабандистів

Укрінформ
Офіційний дистриб'ютор цифрових камер GoPro в Україні компанія Extreme Pride 19.12.16 р. подала до Головного слідчого управління Національної поліції заяву про скоєння кримінального злочину низкою Інтернет-магазинів.

Йдеться про відповідальність за незаконну реалізацію цими продавцями контрафактних екшн-камер.

"GoPro бореться з контрабандою, а не зі споживачами. Наша мета - боротьба з сірими дилерами, які продають контрафактний товар. А для цього зовсім не обов'язково знижувати митний ліміт до 22 євро за посилку", - заявив комерційний директор Extreme Pride Антон Рубан.

Одним з важелів тиску на сірих дилерів є захист авторських прав на торговельну марку, товари якої перепродують в Україні. Ці товари завозяться до України без митного декларування, а також із порушенням прав інтелектуальної власності правовласника торговельної марки. В подальшому така техніка не підлягає сервісному обслуговуванню та гарантійному ремонту.

За оцінками легального дистриб'ютора в рік на ринку України продається контрафактних камер на суму близько мільйона доларів. Кримінальна відповідальність за торгівлю контрафактним товаром передбачена ст. 229 КК.

"Насправді фірми, які торгують контрабандою, добре відомі. Вони не платять на кордоні за контрафакт ні ПДВ, ні держмито. Ми подали заяву проти Інтернет-магазинів TopGoods і Цифра", - уточнив Рубан.

GoPro є найбільшим світовим виробником цифрових екшн-камер та аксесуарів до них для активних видів спорту та відпочинку.

Нагадаємо, що раніше Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) підготувала, а потім відкликала спірний законопроект про зниження митних лімітів зі 150 до 22 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-