В ОПЕК домовилися про скорочення видобутку нафти

В ОПЕК домовилися про скорочення видобутку нафти

Укрінформ
Члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) домовилися про скорочення видобутку нафти на 1,2 млн барелів на добу.

В очікуванні цього оголошення ціни на нафту виросли на 8%, повідомляє BBC.

"Зараз країни ОПЕК видобувають 33,6 млн барелів нафти на добу, тобто їхній видобуток знизиться на 4,5%. Видобуток у всьому світі скоротиться приблизно на 1%. Це перше зниження видобутку сировини з 2008 року", - наголошується в повідомленні.

При цьому, за словами міністра енергетики Катару і президента конференції ОПЕК Мохаммеда бін Салех аль-Сада, Росія погодилася скоротити виробництво нафти на 300 тис. барелів на добу. Країни, що не входять до ОПЕК, повинні скоротити видобуток на 600 тис. барелів на добу.

"Тобто Росія бере на себе половину цього обсягу", - сказав він.

Саудівська Аравія також зобов'язалася скоротити добовий видобуток з 10,54 млн бар. у жовтні до 10,06 млн бар. Ірак, друга за рівнем нафтовидобутку країна в картелі, буде видобувати 4,351 млн бар. на добу. При цьому Іран отримав можливість збільшити видобуток з 3,7 млн до майже 3,8 млн бар. на добу. Об'єднані Арабські Емірати і Кувейт знизять добовий видобуток на 139 тис. і 131 тис. відповідно.

Нагадаємо: попередня домовленість про зниження видобутку була досягнута в кінці вересня в Алжирі - тоді мова йшла про зниження видобутку до 32,5–33 млн барелів/добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-